Home » Walnoot hennepzaad balletjes

Walnoot hennepzaad balletjes

Walnoot hennepzaad balletjes

In dit recept zijn walnoten, dadels, kokosnoot en hennepzaad verwerkt.
Walnoten zijn een goede bron van gezonde vetzuren, eiwitten, mineralen en voedingsvezels. Walnoten worden door velen beschouwd als de meeste gezonde notensoort.
Kokosnoot is een goede bron van voedingsvezels en bevat tevens redelijk wat eiwitten.
De dadels in dit recept zijn bedoeld om de bites een heerlijk zoete smaak te geven zonder dat er suiker toegevoegd hoeft te worden. Dadels worden tegenwoordig in steeds meer repen en bars gebruikt als zoetmaker omdat ze gezond zijn en veel voedingsstoffen bevatten.
Omdat dadels voedingsvezels bevatten worden de suikers minder snel door het bloed opgenomen. Wat al te grote pieken in de bloedsuikerspiegel voorkomt.
Alles bij elkaar genomen bestaan de walnoot hennepzaad bites uit uitsluitend gezonde ingrediënten. De walnoot hennepzaad bites zijn ideaal om mee te nemen als tussendoortjes of voor na het sporten. Door de koolhydraten van de dadels en de eiwitten van de walnoten en het hennepzaad kunnen de spieren goed herstellen na een work-out.
Ingrediënten:
• 15 ontpitte dadels
• 150 gram walnoten (ongebrand en ongezouten)
• 2 eetlepels kokosrasp of verse kokosnoot
• 3 eetlepels RAW hennepzaad
Bereiding:
Doe de ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine en meng het geheel op de pulseerstand totdat alles goed gemengd is. Breng het mengsel uit de keukenmachine over naar een schaal. Neem met een eetlepel een schep van het mengsel en rol er een balletje van.
De walnoot hennepzaad bites op de afbeelding zijn ongeveer 3 cm groot. Desgewenst kan je deze wat groter of kleiner maken. De walnoot hennepzaad bites kan je in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *