Vitalfood probiotica

Probiotica

Naar de winkel

Probiotica zijn levende bacteriën die geconsumeerd kunnen worden via de voeding of in de vorm van supplementen om een gezond klimaat te creëren in het spijtverteringskanaal. Letterlijk betekent “Probiotica”: voor het leven. In wetenschappelijke termen zijn probiotische organismen levende, eencellige microscopische bacteriën.
Wetenschappers concluderen dat het menselijk lichaam meer bacteriën bevat dan menselijke cellen. Sommige bacteriën spelen een vitale rol terwijl andere een negatieve invloed hebben op onze gezondheid. De 'vriendelijke' bacteriën concurreren met de bacteriën die het lichaam binnenkomen en ziektes kunnen veroorzaken.
Wanneer de gunstige Probiotica in je spijsverteringskanaal het aantal ongunstige bacteriën overstijgt, kunnen ze helpen om verschillende gezondheidscondities te voorkomen en soms zelfs te behandelen. Probiotische organismen zijn als microscopische verdedigers die je lichaam beschermen tegen indringende organismen.

Probiotica hebben nog meer functies:
Afbreken van voedsel tijdens de vertering.
- Produceren van het lactase-enzym, wat helpt bij de vertering van melk en suiker.
- Het produceren van vitaminen in het spijsverteringskanaal.
- Veranderen van het zuurklimaat in de darmen zodoende een klimaat te creëren waarin schadelijke organismen minder kans van slagen hebben.
- Vitalfood Probiotica helpen het spijsverteringskanaal schoon te maken. Ze reinigen de darmen en bevorderen een gezonde darmflora met gezonde/gunstige bacteriën.
- Tevens verhoogt Vitalfood Probiotica het aantal immuunsysteemcellen en kan het giftige afvalstoffen verminderen op cellulair niveau.
- Probiotica kunnen diarree en ontstekingen voorkomen of verhelpen door het lokale effect wat ze hebben op het immuunsysteem.
- Lactobacillen produceren eiwitachtige bestanddelen, bacteriocines genaamd, die als lokale antibiotica tegen ziekteverwekkende organismen fungeren. Lactobacillen produceren zuur en actizuur en onderdrukken daarmee de groei van bacteriële ziekteverwekkers. (pathogenen).

Probiotische bacteriën komen van nature voor in het lichaam. Een ongebalanceerd dieet, bestaande uit teveel dierlijk, koolhydraatrijk, verwarmd voedsel, koffie en/of alcohol leidt tot een verhoging van de zuurgraad (PH-waarden) van het lichaam. Verzuring (lage PH beneden de 7,2) bevordert de groei van virussen en schadelijke bacteriën en put het lichaam uit van de 'vriendelijke' probiotische bacteriën. Om je natuurlijke probiotische darmflora weer aan te vullen, is het aan te bevelen om Vitalfood Probiotica supplementen in te nemen en zodoende de verdedigingsmechanismen van je lichaam te helpen.

Vitalfood Probiotica ondersteunt een gezond lichaam:

  • Verlichting lactose intolerantie
  • Vermindering en voorkomen van diarree
  • Biedt verdediging tegen infecties
  • Versterkt het immuunsysteem
  • Vermindert ontstekingen
  • Voorkomt allergische reacties
  • Het vermindert chronische constipatie

Vitalfood Probiotica heeft een gepatenteerde, beschermende coating om de kwetsbare Probiotica in het binnenste van de tablet te beschermen tegen het maagzuur. Onderzoek wijst uit dat het zeer onwaarschijnlijk is dat onbeschermde
Probiotica supplementen meer dan 5-10% Probiotica in de darmen kunnen afleveren. Vitalfood Probiotica hebben een coating die door het maagzuur opzwelt tot een Jelly-achtige beschermlaag. Deze laag vormt een PH gecontroleerde beschermende laag tussen de maagsappen met een lage PH en de gevoelige Probiotische organismen die zich in de droge kern van de tablet bevinden. Als de tablet de maag passeert en in de twaalfvingerige darm terecht komt die een hoge PH heeft dan laat de tablet de Probiotische organismen los in een levensvatbare staat zodat ze succesvol hun werk kunnen doen. De tablet laat “Time Released” – via de gaatjes in de tablet – goede darmflora los in het gehele maag-darmkanaal gedurende 24 uur lang.

Vitalfood Probiotica Ingrediënten:
bifidobacterium bifidum 12%
bifidobacterium breve 11%
bifidobacterium lactis 11%
bifidobacterium longum 11%
lactobacillus acidophilus 11%
lactobacillus plantarum 11%
lactobacillus rhamnosus 11%
lactobacillus salivarius 11%
lactococcus lactis 11%
Inulin (prebiotica) 100 mg

Overige informatie over elk van de bacteriën in Vitalfood Probiotica:
Bifidobacterium Bifidum – 12%
B. Bifidum is by far the most common probiotic bacteria in your body. The probiotic is found in the colon, the lower small intestine and in breast milk. Bifidobacterium Bifidum is often found in healthy vaginas.
B. Bifidum directly competes with Candida & yeast overgrowths in our bodies. Candida infections are commonly associated with low concentrations of B. Bifidum.
Research has shown that Bifidobacterium Bifidum produces natural antibiotic substances that kill bad bacteria. B. bifidum is also extremely susceptible to being killed by pharmaceutical antibiotics.
Benefits:
establish initial infant microflora
increase immunity function
fight yeast overgrowths
decrease inflammation
fight E. coli infections
treat acute diarrhea
decrease allergies
reduce ulcers
fight Candida

Bifidobacterium Breve – 11%
In young babies who are breast-fed, B breve has been found to make up a majority of the colon's bacteria. It appears that as we age, many people lose a large number of the B breve bacteria.
The job of B breve in the digestive tract is to ferment sugars and produce lactic acid as well as acetic acid. B breve is like a champion among probiotic bacteria due to its superior ability to break down many types of food, even plant fibers that are normally considered non-digestible.
The presence of B breve appears to inhibit E coli. B breve is also present in the vagina, where it helps to inhibit overproduction of candida albicans, also known as the primary cause of yeast infections in women.
If there is healthy population of B breve in the digestive tract, the chances of gas, diarrhea, allergies and bowel irritations may be reduced.

Bifidobacterium Lactics – 11%
Bifidobacterium Lactis is a very powerful transient probiotic bacteria. Scientific studies have proven that B. Lactis enhances immunity, fights tumor growth, improves digestion and can lower cholesterol.
B. lactis inhabit the intestines & the colon in great numbers. Generally, their job is to break down body waste & aid in the absorption of various vitamins & minerals

Bifidobacterium Longum – 11%
B. longum has anti-inflammatory properties that protect the cells lining your mucous membranes from toxins and help some of your immune cells to mature so they can function properly. This probiotic microbe is also present in breast milk, and is one of the first microbes to colonize the infant gut. It is able to ferment a wide variety of carbohydrates, including lactose and the sugars in cruciferous vegetables, dried beans and some grains that humans cannot digest. It also has enzymes to digest proteins so that they don’t putrefy in the colon.
Some of the conditions that B. longum has shown health benefits for are:
Gastrointestinal upset
Antibiotic-associated diarrhea
Pathogen infections
Seasonal allergies
Possible weight maintenance
Bone health
Colon cancer prevention
Cholesterol-lowering

Lactobacillus Acidophilus – 11%
is the most researched and proven probiotic known to scientists. L. Acidophilus bacteria were first isolated in the 1890′s by the Nobel Prize winner Llya Metchnikoff.
Research in recent decades has confirmed that supplementing with acidophilus can improve digestion and also treats diarrhea, irritable bowel syndrome (IBS), leaky gut syndrome and reduces lactose intolerance and increases absorption of calcium, B vitamins and can even improve appetite. In addition to Lactobacillus Acidophilus’s digestive benefits, numerous research studies also show that it enhances immunity and decreases allergies.

Interesting Facts On Acidophilus
one of the main residents of the gut
most familiar and studied probiotic (by far)
found in the mouth and vagina
produce antibiotic substances such as acidolin, acidophillin, lactobacillin, lactocin and others
helps balance the pH of upper intestinal track (this may help reduce heartburn symptoms)
strong against Candida Albicans infections
fights ulcers, salmonella, Staph infections, E. Coli
increases lactose absorption
prevents urinary tract infections
prevents diarrhea
increases nutrient absorption
helps repair leaky gut
there is evidence that people poorly colonized with L. Acidophilus don’t digest milk as well as those who have well developed L. Acidophilus colonies

Lactobacillus Plantarum – 11%
L. Plantarum is known for 3 things:
improving your digestion
increasing your immunity
improving overall health
This bacteria produces it’s own antibiotics (including lactolin) that intelligently target bad bacteria. This probiotic also makes lysine, an essential amino acid.
It survives stomach acid with ease, and can make the full trip from supplementation – to mouth – to intestines – to colon – to feces. The best temperature for growing L. plantarum is very close to body temperature, it’s truly tailor-made for your body.

Lactobacillus plantarum is a helpful guest probiotic that fiercely attacks pathogenic, bad bacteria in our bodies. By killing the bad guys, it helps our own native bacteria grow stronge and helps us be more resistant to future invasions of pathogens.
Beyond being a vital way to boost your immune system, humans have eaten large amounts of L. plantarum through many foods such as sourdough bread, sauerkraut, kimchi, olive brines, etc

Lactobacillus Rhamnosus – 11%
This bacteria is naturally resistent to antibiotics. It was also shown to have remarkable tolerance for the harsh acids normally found in the stomach and digestive tract. Some of the benefits:
reduce intestinal tract illnesses
Suppresses bacterial infections in renal patients
Prevention of Urinary Tract Infections
boosts immune system
Aids in dairy digestion for the Lactose-Intolerant
reduces duration of diarrhea

Lactobacillus Salivarius – 11%
Lactobacillus salivarius is a native resident of most humans. Salivarus can be found in living in every part of the body. Specifically, it can be found in colon, small intestine, vagina, mouth.
L. salivarus produces it’s own antibiotics. These antibiotics are specifically targeted against invading pathogenic bacteria. Also, since it produces lactic acid, the acidity helps fight bad bacteria and make an ideal environment for other probiotics.
Compared to other probiotics, L. salivarus grows very fast. It aids in the digestion of proteints. This is an extremely hardy probiotic that is vital to our health.
L. Salivarius has oral health benefits reduces cavities and gingivitis and digestive health benefits - inhibits candida, E. Coli and Salmonella and reducesIrritable bowel syndrome.

Lactococcus Lactis – 11%
It is traditionally used in the fermentation of dairy products. Recently it has earned the probiotic status. It can survive the acidic pH of the stomach.
Research shows that its presence reduced the ability of pathogenic bacterial species Escherichia coli ETEC and Salmonella Typhimurium SL 1344 to adhere to the large intestine wall.

Inulin 100mg
Inulin is a soluble dietary fiber. It is a naturally occurring oligosaccharide (several simple sugars linked together) belonging to a group of carbohydrates known as fructans. Unlike most carbohydrates, inulin is non-digestible. This allows it to pass through the small intestine and ferment in the large intestine. Through the fermentation process, inulin stimulates the growth of beneficial intestinal bacteria.

Al onze Probiotische culturen zijn op natuurlijk wijze ontleend zonder genetische modificaties (niet GMO). Geen ingrediënten afgeleiden van minderweefsel worden gebruikt in het productieproces van deze Probiotica.

Overige specificaties:
-
Onze Vitalfood Probiotica zijn niet bestraald en vrij van gammastraling.
- Representatieve samples zijn getest door de USP28 231 procedure en bevatten minder dan 1 ppm zware metalen.
- Dit product kan sporen van melk proteïnen bevatten door het fermentatieproces.
Er bestaan geen contra indicaties voor kinderen De aanbevolen leeftijd om te starten is 5 jaar.
- Dit product bevat geen van de volgende stoffen en tevens is het productieproces hier vrij van: soja, tarwe, noten, pinda’s eieren, vis en schaaldieren, bijenpollen of gluten.
Ondanks dat onze fermentatiemiddelen zuivelonderdelen bevatten, testten representatieve samples van de culturen negatief (minder dan 2.5 ppm) op zuivel- proteïnen allergenen.

Gebruik
1 Tablet per dag is voldoende voor 24 uur afgifte.
Inhoud: 90 tabletten van 683 mg. Goed voor 3 maanden.
Zeer aan te bevelen na afloop van een penicilline kuur.
Bewaren op een koele, droge plaats.
Geschikt voor zwangere vrouwen.