Vitalfood Kiemen

Kiemen

Naar de winkel

 Kiemen herstellen de bioelektrische potentie van de weefsels als deze zijn verzwakt en cellulaire degeneratie is begonnen. Ze zijn zeer hoog in energetische waarden en frequenties.
Te vinden in 0.a. zonnebloem –groene erwt – fenegriek – broccoli – alfalfa – adukibonen en mungbonen.

Door een natuurlijk proces van transmutatie, waarbij het ene element in het andere wordt omgezet, is de voeding van kiemen ongeveer 20x hoger dan de beste organische rauwe groente.

Kiemen zijn waarlijk Levend Voedsel; ze leven. Kiemen groeien tijdens de consumptie, ze zijn ‘biogenetisch’. Ze creëren nieuw leven als ze worden geplant door middel van hun levenskracht-energie; ze brengen deze levenskracht over op en in het lichaam door ze te eten. Hoe meer kiemen je eet, hoe meer je gaat leven. Dat is Magie op z’n best!

Er is heel veel onderzoek naar het antioxiderend- en genezend vermogen van kiemen. Ze hebben een lange geschiedenis als ‘health-food’: Een overvloed aan hoogactieve antioxidanten, zeer veel enzymen dat DNA vernietiging voorkomt en beschermt tegen veroudering en cellulaire afbraak. De fytochemicaliën beschermen tegen ziekte. Geen cholesterol, weinig calorieën, veel vezels, licht en verteerbaar. Kiemen zijn zeer gemakkelijk en goedkoop zelf te kweken.

Voorbeelden:

  • Broccolli bevat sulforaphane en kan de natuurlijke afweer tegen kanker reduceren.
  • Mung-bonen zijn  het makkelijkst te spruiten. Ze bevatten pure vormen van Vit. A, B, C en E + de mineralen ijzer, calcium en potassium.
  • Alfalfa bevat het aminozuur canavamine. Kan goed zijn voor de pancreas, colon en het bloed. Bevat ook saponine wat het cholesterol en het slechte vet kan verlagen en het immuunsysteem kan stimuleren door de natuurlijke killer-cellen; de T-lymfocyten en interferon te activeren. Het saponine gehalte is in kiemen ongeveer 400x zo hoog als in het zaad! Veel kiemen bevatten plantaardige oestrogenen.
    Ze kunnen de botgroei stimuleren en de botdichtheid doen toenemen waardoor breuken en osteoporose kunnen worden voorkomen. Ze kunnen helpen bij PMS en menopauze symptomen.