Algen

Naar de winkel

Wat zijn algen?

De voeding van de toekomst.
Algen zijn een diverse groep plantachtige organismen. Net als planten gebruiken algen fotosynthese om energie te produceren. Hierbij wordt water, koolstofdioxide en enkele nutriënten met behulp van lichtenergie omgezet in biomassa en zuurstof. De meeste zuurstof in de lucht komt van de algen en wieren in zee. Ze zijn in staat om een heel scala aan producten te produceren die voor de mens bijzonder interessant zijn. Hierbij moet je denken aan voedingscomponenten zoals eiwitten, onverzadigde vetzuren zoals omega-3 vetzuren en verschillende suikers die zeer geschikt zijn voor menselijke en dierlijke consumptie.

Algen

die bijzonder geschikt zijn voor menselijke consumptie zijn en hieronder worden beschreven zijn:
- de blauwe zoetwater alg uit het meer van Klamath
- de zoetwater alg Spirulina
- de eencellige groene alg Chlorella Sorokiniana

Er zijn heel veel verschillende soorten Spirulina en Chlorella te verkrijgen, dus het is belangrijk dat klanten het juiste product aanschaffen. Omdat de algen vaak in een oncontroleerbaar gebied groeien, kunnen ze vervuild raken met zware metalen en andere giftige stoffen. Het is daarom belangrijk om een organische variant te kiezen die afkomstig is van een betrouwbare en goed te achterhalen bron. Dan zijn er zo goed als geen bijwerkingen te verwachten. Algen kun je nemen in de vorm van capsules of poeder. De capsules slik je uiteraard gewoon in, indien gewenst meerdere keren op de dagen. Zowel Spirulina als Chlorella hebben echter detoxerende eigenschappen, dus het is verstandig de dosis langzaam op te bouwen. Omdat de algen in principe beschouwd kunnen worden als voeding, is uiteindelijk een dagelijkse dosis van 10 gram aan te raden. Voor iemand met een actieve leefstijl mag dat zelfs nog wat meer zijn. Denk er aan om er veel water bij in te nemen, op die manier kan het beter in het lichaam worden opgenomen. De poeder kan op diverse manieren gebruikt worden. Het kan worden verwerkt in soep, in een smoothie, of in yoghurt.

Vitalfood Hersenvitaal

Vitalfood Hersenvitaal algen Blauwe zoetwater algen uit het meer van Klamath in Oregon

Vitalfood Hersenvitaal is het derde product wat gebuikt kan worden ter ondersteuning van chronisch zieke mensen, topsporters en mensen die veel hebben meegemaakt of zware verantwoordelijkheid dragen. De medicinale kwaliteit van dit product voedt snel en doeltreffend de hersenen. Het is het derde meest belangrijke Superfood.

Hersenvitaal bestaat voor 100% uit blauwe zoetwater algen uit het Klamath Meer gelegen in Oregon. Dit is het enige meer waar deze specifieke alg in het wild groeit. De alg wordt op biologische wijze, met respect voor de natuur geoogst en gedroogd onder de 40 graden Celsius, zodat alle enzymen nog in tact zijn en de opneembaarheid excellent is.

Hersenvitaal heeft een volledig spectrum van 64 gemakkelijk opneembare vitaminen, mineralen en enzymen. Het bevat meer actieve chlorofyl dan welk ander product ook. Het is een betrouwbare vegetarische bron van Vitamine B12 en ook een sterk adaptogeen (balanceert stressreacties in het lichaam). Het werkt in op het immuunsysteem, de hormoonhuishouding, het zenuwstelsel, het spijsverteringssysteem en op hart- en bloedvaten. Het bevat ook een aanzienlijke natuurlijke hoeveelheid phenylethylamine (PEA), ook wel het liefdesmolecuul genoemd. PEA verhoogt de aandacht, de concentratie en geeft een algemeen gevoel van welbehagen. Vitalfood Hersenvitaal wordt gebruikt bij depressieve klachten, concentratiestoornissen, ADHD en Alzheimer. Maar ook voor meer helderheid en focus, bij stress en bij het leveren van grote prestaties. De alg werkt diep in op het belangrijke DNA van de mens en op de stofwisseling van de hersenen, die uiteindelijk het lichaam aansturen. Daarom is het ook een belangrijke schakel voor het behouden of herwinnen van totale gezondheid.

Uit een dubbelblind onderzoek onder 294 patiënten gedurende 18 maanden – uitgevoerd door een bevriend arts/collega van dokter Brian Clement van het Hippocratesinstituut te  Florida  – werden duidelijk diverse voordelen waargenomen; in eerste instantie toegeschreven aan de uitzonderlijke hoeveelheid mineralen en sporenelementen die deze alg bevat. Later bleek, uit de – door de jaren heen – verzamelde bloedmonsters van patiënten dat mensen met een zwakke constitutie door het gebruik van Hersenvitaal veranderd waren in mensen met een betere en zelfs gemiddelde constitutie. Aangenomen werd dat een zwakke constitutie niet verbeterd kon worden. Zijn 20 meest vooraanstaande collega’s, die aanvankelijk zeer sceptisch waren bleken ook alle 20 unaniem van mening dat de blauwe alg daadwerkelijk iemands constitutie op DNA niveau repareert. Verder werd geconstateerd dat de alg precies hetzelfde vet bevat als het vet waaruit hersenweefsel gemaakt is en dat verklaart ook het bijzondere succes van deze alg bij dementie, Alzheimer, depressiviteit en concentratiestoornissen.

Vitalfood Hersenvitaal

 • Kan een ongebalanceerd humeur balanceren en stressklachten verhelpen
 • Kan de mentale focus en het concentratievermogen vergroten
 • Kan de bloedsuikerspiegel balanceren
 • Kan de algemene biochemische balans herstellen
 • Kan een langdurige verhoging van de vitaliteit geven
 • Voor gezonde huid, haren en nagels
 • Vergroot innerlijke rust
 • Verhoogt het gevoel van welbehagen.

Vitalfood Spirulina

vitalfood spirulina algen

Spirulina is een zoetwater alg en behoort tot de microalgen. Het wordt gekweekt met zuiver bronwater uit de bergen, waardoor de Spirulina alle voeding uit het bronwater kan absorberen. Omdat het hoog in de bergen kouder is, groeit de Spirulina langzamer waardoor er een medicinale kwaliteit ontstaat. De kristallen uit het bronwater maken het extra krachtig. Na een proces van zorgvuldige kweek, fotosynthese, het opnieuw wassen in bronwater, het oogsten en drogen op lage temperatuur, is het resultaat een schone, natuurlijke, rauwe en biologische alg, de Spirulina. Zij is zo krachtig dat zij niet gaat rotten en goed houdbaar blijft zonder sterilisatie; daardoor leven alle enzymen nog en neemt de opneembaarheid met 80% toe. Toen wetenschappers ontdekten dat Spirulina 20 maal meer proteïne (eiwitten) bevatte per acre dan sojabonen, noemden ze het "voeding voor de toekomst". Spirulina bevat 65% proteïne meer dan iedere andere natuurlijke voedingsbron en is daarmee de beste plantaardige bron van proteïne. Vlees en vis bevatten 15-20%, soja 35%, melkpoeder 35%, pinda’s 25% en granen 8-14% proteïnen. Vitalfood Spirulina bevat hoge concentraties Bètacaroteen, 10 maal meer dan wortels. Bètacaroteen wordt in het lichaam getransformeerd in vitamine A, goed voor het gezichtsvermogen en de huid.  Verder bevat het: vitamine B-complex, organisch gebonden ijzer; tien maal meer als spinazie, essentiële sporenelementen en is het rijk aan fytonutriënten. Bij ondervoeding brengt Spirulina een snel herstel, het zorgt voor het opnieuw voeden, verzorgen en vitaliseren van het lichaam.

De verenigde Naties en de Wereld Voedsel Organisatie (WHO) raadden Spirulina aan als veilige en bijzonder voedzame voeding voor kinderen. Het bevat 4-7% lipiden, oftewel vetten, waarvan de meesten essentiële vetzuren zijn. Tien gram Spirulina bevat 225 mgr.  essentiële vetzuren in de vorm van linoleenzuur en gamma-linoleenzuur( GLA), wat de prostaglandinen stimuleert, wat weer zorgt voor een goede gezondheid en prestaties.

Waarom Vitalfood Spirulina?

 • Officieel gepubliceerde medische onderzoeken laten zien dat Spirulina helpt het cholesterol te verlagen. Onderzoek in Japan laat zien dat slechts 4 gram Spirulina een significante verlaging van het cholesterol en de bloeddruk teweegbrengt
 • Uit onderzoek blijkt dat PMS klachten verminderen door gebruik van donkergroene supplementen zoals Spirulina vanwege het hoge gehalte aan essentiële vitaminen en mineralen, rijk aan B-complex, magnesium, zink, Bètacaroteen, GLA etc. Het voedt alle hormonale klieren, zodat ze weer in balans komen en voldoende hormonen kunnen produceren om je weer goed te voelen.

Volgens het Hippocratesinstituut veroorzaken een slecht dieet en een inadequate emotionele/mentale vertering meer dan 95% van de kankersterfte. Een dieet rijk aan dierlijke proteïne, veel suiker, veel vet en weinig vezels vermeerdert het risico op prostaat-,  darm-, klier-, en borstkanker aanzienlijk. De laatste twee decennia heeft wetenschappelijk onderzoek duidelijk aangetoond dat het eten van voeding rijk aan Bètacaroteen het risico op alle soorten kanker verlaagt. Het gehalte Bètacaroteen in Spirulina is meer dan 10 maal geconcentreerder dan in andere groente. Het gehele carotenoïde-complex in Spirulina biedt het lichaam bescherming door antioxidanten.

 • De combinatie van Spirulina’s energie opwekkende en eetlust verminderende eigenschappen maakt het tot een populair Superfood tijdens ontgiftings – detox kuren. Het is een zeer reinigend Superfood dat giftige stoffen verwijdert vanuit het lichaamsweefsel naar de lymfe. De alkaliserende werking van Spirulina en vezels zorgen ervoor dat de lactobacteriën van de darm een hoog activiteiten niveau behouden en vermijden daarmee hun uitsterven. Spirulina heeft een reinigend en normaliserend effect op chronische constipatie.
 • Voor zwangere en borstvoeding gevende vrouwen: Vitalfood Spirulina is nodig om extra en gemakkelijk te verteren, proteïne en ijzer binnen te krijgen, zonder dat verzadigde vetten worden ingenomen. In India en Vietnam wordt het voorgeschreven aan vrouwen die zwanger zijn en vrouwen die borstvoeding geven.
 • Voor Senioren: in Japan is 73% van de Spirulina-gebruikers 50 jaar of ouder en wordt het voor 57% door vrouwen gebruikt. Er wordt 4 gram per dag genomen (20 tabletjes van 200 mgr.) om hun gezondheid op lange termijn te beschermen. Op planten gebaseerde proteïne helpen ouderen om minder vlees en vis te eten, dat artritis en verhoogd cholesterol verergert. De B-12 absorptie vermindert als je ouder wordt, daarom is Vitalfood Spirulina met een hoog vitamine B-12 complex een verstandige keuze.
 • Voor atleten en krachttrainers: wanneer Vitalfood Spirulina voor het sporten wordt ingenomen, levert het energie en verbetert het uithoudingsvermogen. Proteïne is essentieel voor een goede duurtraining en is nodig om lichaamsweefsel weer te verjongen. Spirulina helpt tevens om spiermassa te creëren.

Vitalfood Chlorella

Vitalfood Chorella algen

Chlorella is een eencellige groene alg met een rond ovale vorm. Het heeft een fotosynthetische structuur zoals geen ander levend organisme. Een volwassen Chlorella cel kan zich in een dag in vier nieuwe cellen voortplanten. Het geheim van deze snelle reproductie ligt in de grote hoeveelheden speciale groeihormonen, die op een natuurlijk manier is ‘ingebouwd’ in het hart van iedere Chlorella cel. Deze opmerkelijke groei factor (CGF) geeft het lichaam het signaal dat het nodig heeft om nieuwe verjongende cellen te ‘bouwen’.  Er wordt een constante voorraad van nieuwe cellen aangemaakt om je gezondheid te herstellen waardoor je je jonger gaat voelen. CGF wordt alleen in Chlorella gevonden.

Vitalfood Chlorella is een Superfood van rauwe kwaliteit. Microalgen moeten worden gecultiveerd in een schone omgeving waar de waterbron puur is en onbesmet, waar voldoende zonlicht is en verse, schone lucht. Vitalfood Chlorella wordt gecultiveerd in puur bronwater en daardoor worden alle mineralen van het bronwater geabsorbeerd en getransformeerd in organische mineralen. De celwanden worden gebroken onder lage temperaturen daardoor worden de voedingsstoffen voor 94.7% opneembaar. Vitalfood Chlorella is een supplement dat meer dan 20 vitamines en mineralen bevat o.a. B-complex, Bètacaroteen, Vitamine C en E, ijzer en calcium. Het is de allergrootste bron van chlorofyl en een katalysator voor de absorptie van andere elementen o.a. ijzer. Het reinigt de lever en de darm, waardoor de andere organen en aderen vrij blijven van toxines. Daarnaast reinigt Vitalfood Chlorella het bloed, waardoor de bloeddruk goed blijft en het verlaagt het cholesterolgehalte vanwege het lage aantal calorieën, de lage suikerwaarde en vetzuren en grote hoeveelheden vezels en proteïne. Het reinigt het lichaam van zware metalen en chemicaliën. Het is de grootste bron van de nucleïne zuren DNA en RNA. Vitalfood Chlorella is het verbazingwekkende Superfood dat je lichaam’s eigen weerstand versterkt.