Tips en adviezen

Magnesium de regelneef bij verhoogde bloeddruk.
Het is bekend dat magnesium een vaatverwijdend en bloeddrukverlagend effect heeft. Magnesium kan namelijk calcium van het oppervlak van de gladde spiercellen van de bloedvaten verdringen. Mensen met lage magnesiumniveaus hebben meestal hogere bloeddruk dan normaal. Neem eens een proef met magnesium olie en vlokken en kijk of je je bloeddruk op een natuurlijke manier naar beneden kan krijgen.

Magnesium de regelneef bij hormoonklachten en PMS
Bij vrouwen die leiden aan het premenstrueel syndroom (PMS) is de magnesiumconcentratie in de rode bloedcel (erytrocyten) vaak lager dan normaal, ondanks normale plasma- en serumwaarden. Magnesiumdeficiëntie kan de dopamineniveaus in de hersenen verlagen. Te hoge oestrogeenwaarden, zoals die bij sommige vrouwen met PMS kunnen voorkomen tijdens de laatste fase voor de menstruatie (luteale fase) van de cyclus, verlagen de dopamine waarden in het zenuwstelsel, waardoor een verminderde stresstolerantie en stemmingswisselingen kunnen optreden. Gebruik van magnesium wordt dan aanbevolen.

Zomertip tegen muggen!
Een preventieve manier tegen muggen welke tevens helpt de jeuk die de bultjes veroorzaken te verminderen. Meng 30 ml Regenesis magnesiumolie met 60 ml biologische appelcider azijn en 60 ml water. Verwarm het terwijl je roert zodat het één substantie wordt.  Voeg twee druppeltjes (essentiële) citroenolie, twee druppeltjes lavendelolie en twee druppeltjes tea tree olie toe. Ook dit roer je goed door elkaar. Wanneer het afgekoeld is kun je het in een sprayflacon doen of je kunt het direct aanbrengen met een watje. Voor elk gebruik goed schudden.

Tip bij vermoeidheid en een vale huid
Heb je na een lange dag werken of een dagje strand ook wel eens een vale huid? Probeer dan eens een Himalaya magnesium-appelmasker.
Schil en rasp een biologische appel, meng de appelrasp met een eetlepel koudgeslingerde en vloeibare honing en een theelepel magnesiumolie. Het masker dun en gelijkmatig op het gezicht of aangedane huid aanbrengen en laten intrekken. Na ongeveer 20 minuten kun je het masker afspoelen met wat lauw warm water. Pas op, wanneer je wondjes of een verbrande huid hebt eerst even voorzichtig uitproberen alvorens de hele huid in te smeren.

Hoe kan je zonder supplementen of oefeningen effectief ontspannen?
Je hebt niet altijd zin of tijd om supplementen te slikken, maar je merkt wel dat je extra magnesium kunt gebruiken.Bijvoorbeeld omdat je een druk leven hebt, moeite hebt met ontspannen of last hebt van vastzittende spieren en af en toe zo’n irritant trillend ooglidspiertje… herkenbaar?
Magnesium is één van de mineralen die effectief wordt opgenomen door de huid. En dat is goed nieuws, want dan hoef je het dus niet te slikken om je tekorten aan te vullen! Neem simpelweg een ligbad, voetenbad of smeer je spieren in met magnesiumolie spray en klaar is Kees. Ontspannen maar!

Tips bij voetschimmel/ zwemmersexceem.
Spray Himalaya magnesiumolie op de aangedane plek en strooi dan wat bicarbonaat (baking soda) als poeder tussen de tenen/ op de voet en in de sok. Eventueel kun je door de bicarbonaat een druppeltje tea tree olie doen (werkt schimmeldodend). Herhaal dit twee maal daags gedurende een week, je zult zien dat het als sneeuw voor de zon verdwijnt.
DIY anti schimmel crème: meng een eetlepel extra vergin kokosolie met een eetlepel bicarbonaat, een theelpel magnesium en twee druppeltjes tea tree olie. Maak er een mooie gladde creme van en smeer dit op de aangedane plek. Ook dit herhaal je meerdere keren per dag gedurende een week. Eventueel kun je nog losse bicarbonaat in je schoenen of sokken strooien.

Als laatste tip….neem een voetenbad met Himalaya  met daar eventueel een druppeltje tea tree olie aan toegevoegd. Na het voetenbad kun je eveneens poederen met bicarbonaat. Met deze volledig natuurlijke remedies duurt het misschien ietsje langer voordat de klachten verdwenen zijn maar is na een paar dagen net zo effectief en je gebruikt geen onnatuurlijke middelen. Voor ons een absolute must!!

Schilferige (hoofd) huid en/ of roos:
Vrijwel alle anti-roos middelen bevatten zeer gevaarlijke stoffen die je niet in je lichaam wilt hebben. Daarom kan je roos beter bestrijden met 100% natuurlijke middelen die ook nog eens je gezondheid bevorderen. Wanneer je last hebt van een schilferige hoofdhuid/ roos kun je Himalaya magnesiumolie vermengen met een natuurlijke shampoo. Meng 2 delen shampoo en 1 deel magnesiumolie goed door elkaar. masseer hiermee goed en grondig je hoofdhuid. Laat dit voor ongeveer 10 minuten intrekken. Het kan de eerste keren even een tintelend gevoel geven, dat hoort erbij en laat weten dat het zijn werk doet. Daarna kun je het afspoelen en je haar wassen zoals je gewend bent.  Eventueel kan je er wat natuurlijke conditioner in doen zodat het haar zachter aanvoelt.

Osteoporose en magnesium
Nederland staat bovenaan in de  wereldlijst met de ziekte osteoporose. Wanneer je osteoporose hebt wordt aangeraden om veel zuivel te eten en calciumpreparaten te nemen. Magnesium ja, maar teveel calcium kan problemen geven omdat we er in Nederland al  heel erg veel van binnen krijgen. Magnesium heeft de eigenschap botten taaier te maken waardoor ze niet breken.

Ook is het zo dat calcium zonder voldoende magnesium zijn werk niet kan doen! en andersom. De juiste verhouding is 1 deel calcium en 2 delen magnesium (normaliter hoef je in Nederland geen extra calcium te nemen).
Oudere mensen moeten goed uitkijken met een teveel aan calcium vanwege de risico’s op calcificatie, aderverkalking, slecht calcium.

Magnesium heeft Vitamine D3 nodig voor opname! Dit product is ook in de webshop verkrijgtbaar.

Overleg altijd met een arts wanneer je extra mineralen of supplementen wilt nemen.