Hennepzaad/Tarwegras Pesto
Elke maaltijd of snack wordt een feest met deze heerlijk geurende superfood pesto op basis van hennepzaad en tarwegras poeder. De hennepzaad/tarwegras pesto is in een handomdraai gemaakt en kan gebruikt worden als dip of als saus bij een gerecht.
Bereidingstijd: 5 minuten
Wanneer eet ik dit? Lunch, avondmaaltijd, tussendoortje
Ingrediënten:
• 2 el Hennepzaad
• 1/2 el Tarwegras poeder
• 2 el pijnboonpitten of cashewnoten
• 1/3 kop olijfolie of hennepolie (of half om half)
• 1 grote handvol verse basilicum
• 1 teentje knoflook
• 1 el edelgist (optioneel voor hartige ‘kaas’-smaak)
• Flinke snuf zout
•
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine, blender of in een grote vijzel en vermaal het tot een geurige pasta. Lekker als dip, over kelpnoedels of rauwe pasta, in wraps, etc.