Over Vitalfood

Vitale voeding is vooral rauw en levend,  organisch en essentieel. Vitale voeding  is onontbeerlijk, is bezield, noodzakelijk en krachtig. Vitale voeding is van het allerhoogste belang. Het geeft energie en leven. Het ontgift, voedt en geneest.

Rauw en levend voedsel

Rauw voedsel is voedsel in haar natuurlijke staat. Voedsel dat niet verhit wordt boven de 45 graden. Op die manier blijven alle enzymen intact. Een appel zo van de boom, bladgroenten zo uit de tuin of van de groenteboer.

Levend voedsel is voedsel waarvan de enzymen zijn geactiveerd. In bijvoorbeeld een rauwe amandel zitten ‘slapende’ enzymen, die de nutriënten in de noot beschermen. Na ze een paar uur geweekt te hebben in schoon water, zijn de enzymen gewekt en zijn de nutriënten, bijvoorbeeld de aminozuren of eiwitten met 30% toegenomen. De toxische stoffen zijn in het water opgelost. In hoge mate geldt dit voor kiemen.Voortaan noemen we het: vitale voeding. Vitale voeding is zeer zuurstof- en enzymrijk. Ze bevat de allerhoogste voedingswaarden. Vitale voeding is rijk aan vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren, complexe koolhydraten, hormonen en phytochemicalien.
Ze zijn allen in zeer grote hoeveelheden aanwezig.
De beste kwaliteitsvoeding is organisch en levend:

  • Groente, in het bijzonder groene bladgroente, gefermenteerde rauwe groente, kolen, rauwe zuurkool, kiemen van zaden, noten, granen en (wilde) kruiden.
  • Fruit, vooral bessen,  avocado’s, noten, zaden,  (wilde) kruiden en simpele fermenten zoals miso, natto, biogarde en kefir.
  • Groene en blauwgroene algen, zee groenten, geweekte noten, rauwe bijenproducten en andere fantastische Superfoods.

Zuurstof  en chlorofyl

Het zuurstof en chlorofyl gehalte van onder andere groene sappen, kiemen, groene salades, kruiden en wilde kruiden werkt in het lichaam op twee manieren; het ontgift en het verjongt het bloed. Een groene sap belandt binnen een half uur in het bloed, maakt het zuurstofrijk en alkaliseert het. Het eten van vitale voeding is de meest zachte en grondige manier om het lichaam op een natuurlijke manier te ondersteunen en te genezen. Het voorziet in een excellent gevoed lichaam op een veilige en simpele manier en het vermijdt het toxisch resultaat van chemische- en voorbewerkte voeding. Vitale voeding levert de optimale voeding die het lichaam nodig heeft om sterk en gezond te blijven.

Enzymen

Enzymen zijn eiwitten en zijn onontbeerlijk voor een goede spijsvertering als basis voor je gezondheid. Enzymen zijn onder andere verantwoordelijk voor de omzetting van voedsel naar energie, opbouw en vervanging van weefsels, afvoer van afvalstoffen en reproductie. Zonder enzymen vinden deze reacties niet plaats. Zonder enzymen laat je immuunsysteem het afweten, is er verzuring, degeneratie en ziekte. 80% Van je immuunsysteem zit in het spijsverteringskanaal. 87% Van de voedingsstoffen worden vernietigd door te koken, te bakken en of te braden. De belangrijkste bron van enzymen is vitale voeding verhit tot maximaal 45 graden.