Home » Amandelmelk

Amandelmelk

Dit recept maakt ongeveer een liter amandelmelk of andere noten of combi’s van noten

Ingrediënten

– 250 gr amandelen, blank of bruin.
– 1 ltr water of b.v. kokoswater (erg lekker)
– 2-3 dadels, ontpit of honing, stevia etc.
kaneel of rauwe vanille poeder

Gebruiksaanwijzing:

Laat de amandelen 12 uur weken in koud en schoon water. Om de paar uur afspoelen en schoon water toevoegen. Na het weken giet je ze af en doe je de amandelen met schoon water of kokoswater, de zoetstof, een snufje zout en eventueel de vanille poeder in een blender.
Laat de blender voor ongeveer 3 minuten draaien of tot alles fijn is. Zet een kom klaar met daarin een zeef. In de zeef leg je een stuk kaasdoek en hier giet je de gemalen amandel in. Laat uitlekken en waar nodig kun je met een lepel nog roeren om het process te bespoedigen.
Na het uitlekken pak je de punten van de kaasdoek bij elkaar en knijpt het nog eens goed uit, om alle amandelmelk eruit te halen.
Je kunt de amandelmelk bewaren in een gesteriliseerde fles voor ongeveer 3-4 dagen in de koelkast.